Издирват подпалвачите на жилищния блок в Сандански

Снимка: ИлинденПрес
Снимка: ИлинденПрес

Полицията издирва подпалвачите на магазина и на жилищния блок на улица "Първи май" в Сандански. Пожарът тръгна от магазин за козметика на партера, който всъщност е бил мишената, но пламъците бързо се разраснаха и стигнаха до горните етажи на блока.

Версията за умишлен палеж бе доказана от видеокамерите в района на улица „Първи май”, където е жилищната постройка. Те са заснели как двама мъже с качулки чупят прозорците на търговския обект, разливат гориво с туби и палят пожара.

„Никой не пострада в огнения ад, но всички 40 апартамента са необитаеми. Заради огромния пожар се съмняваме, че всичко с конструкцията на сградата е наред. Затова в понеделник, 2 април, експерти ще направят обстоен оглед. С тях ще е и конструкторът на блока, който успяхме да намерим”, сподели кметът на община Сандански – Кирил Котев.

Той увери, че няма бедстващи хора без покрив след огненото торнадо в блока. За някои обитатели жилищата в постройката не са единствени и те са се настанили в другите си имоти. Останалите са при свои роднини, близки или приятели. „Общината осигури квартира на младо семейство с бебе на 11 дни. Наемът ще се плаща от общинския бюджет", допълни градоначалникът.

Собственикът на магазина – Кирил Божинов, се ползва с добро име в Сандански. Не е известно да е имал конфликти с някого, в бизнеса е работило цялото му семейство.

Пожарът лумна към полунощ в петък. Пламъците унищожиха целия магазин на площ от 1000 квадратни метра. Огнеборците спряха огнената стихия час след избухването й и спасиха от изпепеляване етажите над търговския обект.

Най-сериозни са щетите на жилищата на първите два етажа - те са с изпочупени и изгорели дограми и пълни с вода. Апартаментите от останалите етажи, включително и на последния седми етаж на блока, са обгазени и с опушени от пламъците стени. В тях обаче много от техниката и оборудването са съсипани.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини