Петричани и македонци празнуват заедно Цветница

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Хиляди петричани ще празнуват Цветница заедно в планина Беласица на поляната пред хижа „Беласица”. Гости на събитието днес ще има от македонския град Струмица, сред тях ще е и кметът д-р Коста Яневски.

Тържеството започва в 10,00 часа с представяне на обичая „Лазаруване”. Архиерейският наместник на Петрич отец Ангел Кочев ще отслужи молебен за здраве. Ще бъдат обявени победителите в конкурсите за поезия и рисунка в различните възрастови категории.

"На сцената за музикалната програма ще се качат дъщерята на певицата Глория – Симона Загорова, както и солист на Ансамбъл „Танец”-Македония. Ще ни гостува и Ансамбъл „Распеани струмичани” от Струмица. Вярвам, че ще бъде интересно и незабравимо преживяваме и за петричани, и за гостите ни”, заяви Андон Станков, председател на Сдружение „Цветница”.

Акцентът в неделния ден ще е надпреварата между десетки девойки за титлата „Мис Божура”, специално жури ще избере най-красивата кандидатка. Тя ще получи короната, която ще носи до Цветница догодина. Ще има и спортни надпревари, като домакините залагат на силовите дисциплини – силов многобой и канадска борба. „Сигурно е, че в планина Беласица на Цветница ще властват доброто настроение, хубавата музика и позитивните емоции”, каза още Андон Станков

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини