Огнен ад в Сандански!Пожар вилня в магазин, евакуираха посред нощ хора

Снимка илюстративна
Снимка илюстративна

Огромен пожар вилня в Снадански и вдигна на крак пожарните екипи от целия район. Пламъците са избухнали тази нощ. Една минута след полунощ е подаден сигнал на телефон 112. Изпратените на място огнеборци установили, че гори магазин около 1000 квадрата, който се намира на партерен етаж в жилищен блок на улица "Първи май". 

Веднага е започнало потушаване на стихията. На място е пристигнал и кметът Кирил Котев, пет екипа пожарникари от Сандански, Петрич и Благоевград, както и директорът на областната пожарна служба Георги Пармаков. 

"Благодарение на бързата и професионална намеса на огнеборците, пожарът бе локализиран и загасен за около един час. Щетите са сериозни не само на търговския обект, но и по апартаментите от горните етажи на блока. Най-важното е, че няма пострадали лица", увери кметът Кирил Котев.

В магазина е имало най-различна стока, но основно козметика и дезодоранти, които са гърмели като бомби. Наложило се пожарникарите да разбият вратите на седем-осем апартамента, за да са сигурни, че вътре няма хора. Най-сериозни са щетите на жилищата на първите два етажа - те са с изпочупени и изгорели дограми и пълни с вода. Апартаментите от останалите етажи, включително и на последния седми етаж на блока, са обгазени и с опушени от пламъците стени.

Докато огнеборците се борили с бедствието, на мястото на пожара се появил местен бизнесмен, солидно почерпен. Въпросният мъж се държал агресивно и дори налетял на бой на един от огнеборците. Веднага е отведен в районното управление на Сандански.

Полицията започна разследване на пожара. Най-вероятно той е тръгнал от късо съединение, но не се изключва и версията за палеж. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини