Общински съветници искат да паркират безплатно в Синя зона в Петрич

Димитър Капитанов, снимка: Struma24.com
Димитър Капитанов, снимка: Struma24.com

Петричките съветници отхвърлиха идеята да паркират безплатно в района на „Синя зона“ около сградата на Общинска администрация – Петрич по време на провеждането на заседания на постоянните комисии и на местния парламент.

По време на сесията не стана ясно кой е автор на идеята местните парламентаристи да се ползват с подобна привилегия, съобщава сайтът struma24.com

В кулоарите преди заседанието на Общинския съвет – Петрич се заговори, че съветник, играещ за и печелещ доста обществени поръчки в общината е предложил той и колегите му да паркират безплатно около петричкото кметство по време на сесии.

Странното в цялата тази работа е защо съветник, печелещ обществени поръчки за стотици хиляди левове, се е поскъпил за едното левче. Самият този съветник на вчерашното заседание на Общински съвет – Петрич е гласувал против собственото си предложение.

Но неговата идея за безплатно паркиране неочаквано намери подкрепата на 10 негови колеги, които гласуваха „за“. Други 15 гласуваха „против“.

Идеята безплатно да паркира, докато получава месечно възнаграждение около 420 лева плюс други бонуси, срещна най-горещо одобрение в лицето на съветника от БСП Димитър Капитанов, който получава и заплата от общинското дружество ВиК. Преди неговата емоционална реч от микрофона на заседанието съветникът и негов земляк от Коларово Георги Търнаров предложи целият параграф 3 да отпадне. Което видимо нервира социалиста. В отговор на Търнаров Капитаное заяви: „Да престанем с популизма“, и прочете от микрофона определение на популизма. Последваха ръкопляскания.

Вдъхновен, Капитанов заяви, че съветниците са избрани да „работят тук“, че едва ли общественото мнение в Петрич не одобрява безплатното паркиране в Петрич, и подкрепя предложението за безплатно паркиране.

„Нека ние сега да гласуваме, и да видим какъв е проблемът“, заяви Капитанов. Той дори предложи съветниците да съберат „някой лев“, и да ги дадат на драскачите, които са против предложението, за да престанат да пишат. Ако успее да събере някакви пари, с голям успех и благородство социалистът Капитанов може да закупи с тях (до колкото стигнат) абонаменти за колите на търговци, служители на банкови и други офиси, обикновени граждани, които тичат за изваждането на документи по институциите в центъра. И ще получи още и по-справедливи ръкопляскания!

Съветникът Пламен Чолаков предложи съветниците да могат да паркират безплатно само на паркинга зад сградата на Общинска администрация по време на заседанията на постоянните комисии и Общински съвет. След него съветникът Янко Стоянов предложи безплатното паркиране за колегите му да важи само на паркинга зад кметството, и само по време на заседанията на местния парламент. Но и двете предложения – на Чолаков и Стоянов, не получиха необходимия брой гласове.

Източник: struma24.com

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини