Завърши годишното отчетно събрание на СОСЗР от Благоевградска област

Завърши годишното отчетно събрание на СОСЗР от Благоевградска област

Във Военен клуб Благоевград бе открито годишното отчетното събрание на ,,Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва'' (СОСЗР) в Благоевградска област.

Гости на форума бяха Зам. Областния управител Иван Стоянов, генерал Златан Стойков(председател на СОСЗР), Здравка Чимева, Иван Ризов, Васил Новоселски(Читалище „Н.Й.Вапцаров), Д-р Карадакова(РИМ Благоевград), Снежана Захариева(Македонски Научен Институт) и др..

Мероприятието започна с тържествено посрещане на знамето на СОСЗР в Голямата зала на Военния клуб Благоевград носено от членове на дружество „Традиция”облечени в униформи на „Българската земска войска”от 19-и век .

Полковник о.з. Мирчо Стойчев прочете поздравителен адрес от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Поздравления също така бяха прочетени от съюза на ветераните от войните, военноинвалидите , както и от много други обществени организации.

Председателят на Областната организация на СОСЗР полковник о.з. Kостадин Ушев прочете доклад за дейността на съюза през изминалата година и съпътстващите проблеми на офицерите и сержантите от запаса и резерва, като в него бе посочен изключително сериозния проблем с липсата на клубна база на съюза в областния град и региона. Генерал о.з. Златан Стойков в своето изказване благодари за пространната дейност на Съюза през миналата година ,като увери присъстващите, че предстои сериозна битка за индексация на пенсиите на бившите военнослужещите, която ще бъде спечелена. „Трябва да бъдем единни в тези свои начинания, още повече ,че виждаме голямо разбиране в сегашния министър на отбраната г-н Каракачанов.”-, допълни генерал Стойков.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини