Издъхна бившият кмет на Банско Александър Краваров

Александър Краваров
Александър Краваров

На 67-годишна възраст издъхна бившият кмет на община Банско и настоящ общински съветник - Александър Краваров. Той е починал снощи в столична клиника след кратко боледуване.

Краваров е бивш заместник-председател на ВМРО-БНД и лидер на областната организация на партията в Пиринско. В периода 1999-2003 г. банскалията е зам.-кмет на общината. Още тогава повежда борбата на своите съграждани срещу противниците на строителството на модерния ски център в Пирин планина. Той е в основата на спечелената битка и е с огромна заслуга за съвременния облик на курорта, обявен през 2010 г. за Зимна столица на Балканите. В резултат на усилията му за каузата "Банско - световен ски курорт", през 2003 година признателните банскалии го избират за кмет, като управлява общината два поредни мандата - до 2011 година.

През тези 8 години Банско се изгражда като модерен зимен курорт и печели заслужено място на световната карта на най-добрите зимни туристически дестинации. Градоначалникът не спира да работи за развитието на града и за решаването на проблемите, за да бъде населеното място на нивото на супермодерната ски зона в планината. Краваров бе убеден, че доброто бъдеще на Банско е добро бъдеще и за съседните общини, и за целия Пирински край, и за България. Затова не спираше да работи за развитието на своя роден град. До последния си дъх.  

Изказваме нашите съболезнования на семейството и близките му! Поклон и мир на праха му!

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини