Ремонтират алея към минерален извор в Сандански

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Тази година ще се ремонтира алеята, която води от „Интерхотел Сандански” до минералния извор „Мирото” в парк „Свети Врач” в Сандански. В момента пътеката е покрита само с чакъл, а това затруднява малките деца и майките с бебешки колички. За тях е много трудно да стигнат водата, която се ползва за лечение на хронични неспецифични заболявания на белите дробове и горните дихателни пътища, на ставно-ревматологични, бъбречни и алергични заболявания, както и за болки в очите.

„Този извор се посещава и от много туристи. Според преданието братята лечители Козма и Дамян, провъзгласени след смъртта им за светци, са ползвали тази вода, за да лекуват хората. В момента няма бордюри, които да ограничат алеята, за да може да се положи необходимата настилка, която да е удобна за пешеходците. „Ще направим всичко, което трябва, за да решим този проблем. Ремонтни дейности са предвидени тази година. Ще облагородим района. Целта ни е да осигурим лесен и приятен достъп до минералния извор „Мирото” и за нашите съграждани, и за нашите гости от страната и чужбина”, заяви кметът на Сандански – Кирил Котев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини