Прегледаха безплатно потребители на социални центрове в Симитли

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Специалисти извършиха медицински прегледи - плантограми и измервания, на 20 потребители от центровете за настаняване от семеен тип и дневните центрове в град Симитли. Инициативата е на Сдружение ”Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутации и протезиране” и общината. Медиците установиха,  че голяма част от потребителите са с ортопедични проблеми и имат нужда от ортопедични обувки.

Лекарите посетиха всички центрове, където предстоят прегледи на 21 март. Те събраха предварителна информация за състоянието на пациентите, като останаха впечатлени от условията и отношението на персонала на заведенията за социални услуги в Симитли.

Медицински специалисти от Центъра за рехабилитация в Горна Баня ще консултира хората с горни и долни ампутации, с диабетно стъпало, с остеопоротични деформации на прешлените, нуждаещи се от фиксиращи и коригиращи протези за горен и долен крайник.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини