Ангелкова отчете 15 процента повече туристи у нас през зимния сезон

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Резултатите в туризма за 2017 г. са изключително добри, което показва, че вървим по верния път, каза министър Николина Ангелкова при посещението си в Банско в понеделник. Данните за първите два месеца от зимния сезон са много добри и очакванията са през него чуждестранните туристически посещения да нараснат с около 10-15 на сто. За периода декември 2017 г. -  януари 2018 г. туристическите посещения на чужденци в България е близо 895 000, с увеличение  от 17 на сто спрямо периода декември 2016 г.– януари 2017 г. В двата месеца от зимния сезон туристите в община Банско са близо 116 000 и нарастват с 14,8 на сто в сравнение със същия период година по-рано. Броят на нощувките пък се е увеличил с 18,5%, достигайки близо 377 000.   

Първите данни за тази година са обещаващи и очакваме да постигнем устойчив ръст и през 2018 г., коментира министър Ангелкова. Тя цитира данните от НСИ, според които през януари общият брой чуждестранни туристически посещения в България е повече от 437 000 и се увеличават с близо 19% спрямо същия период година по-рано.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини