Дамско рали разгорещява Благоевград на 18 март

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

След петгодишно прекъсване, автомобилен спортен клуб "Диамо" и община Благоевград възраждат любима за благоевградчани традиция - автомобилно шоу за дами.

Дамското рали ще се проведе на 18 март на площад "Македония" в областния център.

"Ние ще разчупим всякакви стереотипи и ще оспорим всякакви твърдения, че жените не са добри шофьори. Ще покажем, че сме разумни и внимателни зад волана, спазваме правилата за движение по пътищата и контролираме правилно автомобилите си", казва Диана Стоянова от спортния клуб, организатор на автомобилното шоу. 

Тази година то ще премине под мотото "Дамско рали на високи токчета" и е още едно предизивкателство към дамите зад волана. Размерът на токчетата няма значение, нито пък е някакво задължително условие. "Това е само една закачка към участничките, но не е изискване.  Напротив, дамите е най-добре да бъдат с удобни обувки, за да шофират малксимално добре", казва Диана Стоянова.

Записването е до 14 март, като вече заявки валят от цялата страна, както и от съседните ни държави Македония и Гърция. 

"Щастливи сме, че община Благоевград ни подкрепи в организацията на това събитие. Сигурни сме, че то ще се превърне в истински празник за всички жители на областиня център", увери Диана Стоянова. 

Организаторите от спортен клуб "Диамо" и Община Благоевград са подготвили редица награди за победителите.

Участие могат да вземат всички дами, които обичат да шофират. Изисква се шофьорска книжка и технически изправен автомобил.  Състезателките ще демонстрират майсторство при шофиране вмежду конуси, паркиране на преден, заден гараж, успоредно паркиране, както и демонстрация на различни видове осморки. Не се изисква такса за участие. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини