Ученици подариха ръчно изработена книга на кмета Атанас Камбитов

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов получи ценен подарък – ръчно изработена книга от ученици от 6 клас на Пето СУ ”Георги Измирлиев”. Заедно с тяхната преподавателка Катя Чимева, те посетиха градоначалника в неговия кабинет и му връчиха специално издание на ръчно изработена книга със събрани български стихотворения, посветени на Родината и езика.

Книгите са създадени по идея на учениците по повод 140 години от Освобождението на България. Визията носи цветовете на българското знаме, като всяко стихотворение е написано на ръка от самите ученици.

„Ние можем да помислим за тиражиране на книгата“, каза впечатлен от нейната символика д-р Атанас Камбитов. „Истината е, че с такива деца, ние сме спокойни за бъдещето. Ние трябва да им осигурим условия и ментори и е хубаво да не им даваме съвети, а примери. Обикновено повечето хора обичат да дават съвети, но не винаги съветът, кореспондира с примера, а истината е, че децата искат примери“, допълни той.

На финала на срещата, на която присъства и заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, към която също бяха изказани специални благодарности за отговорността й към предизвикателствата, които срещат училищата в Благоевград, учениците връчиха и ръчно изработени мартеници. „Ние се включихме в кампанията на ЮНЕСКО за мартениците и продадохме много мартеници, събрахме сума пари, която ще дарим за болните деца“, обясниха учениците.

Д-р Атанас Камбитов им благодари и постави своите подаръци на видно място, като обеща да взаимства от книгата за чествания по повод националните празници. Той също подари мартеници на възпитаниците на V  СУ ”Георги Измирлиев”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини