62-годишен мъж осъди прокуратурата заради незаконно обвинение

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Мъж осъди прокуратурата заради незаконно повдигнато обвинение, приключило с оправдателна присъда. За причинените му неимуществени вреди В. Д. поиска 25 000 лева, но съдът постанови държавното обвинение да му изплати 13 000 лева и отхвърли претенцията за разликата над тази сума.

В резултат на действията на прокуратурата и незаконно повдигнатото му обвинение мъжът е претърпял неимуществени вреди – болки и страдания, които се отразили и рефлектирали на начина му на живот и на работата му. Повдигнатото му обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на друг човек го съсипало, тъй като бил заклеймен като убиец.

62-годишният мъж, който е с висше образование, преживял невероятен психологически стрес, психически срив, безсънни нощи. Хората страняли от него и около ищеца останали само най-близките му хора. Появили се неприятни публикации във вестници и сайтове във връзка с воденото срещу него дело, в резултат на което получил здравословни проблеми, които довели до световъртежи, високо кръвно, стягане в сърдечната област, силно главоболие, депресия. Вследствие на това получил и исхемичен мозъчен инсулт. Решението на съда подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Окръжен съд-Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини