Студенти от 40 държави представят храна и танци на фестивал в АУБ

Снимка: АУБ
Снимка: АУБ

Млади хора от над 40 държави ще представят храна и танци от своите родни места по време на Международния танцов и кулинарен фестивал в Американския университет в България. Събитието ще се проведе на 17 февруари, събота, от 18.30ч в Студентски център „Америка за България“, спортна зала, в кампуса на университета в Благоевград. Студентите ще готвят, ще танцуват и заедно с публиката и гостите ще дегустират храна, ще споделят своята култура и ще се забавляват.

С фестивала традиционно завършва инициативата “Международна седмица”, чието юбилейно 20-то издание ще се проведе от 12 до 17 февруари в Американския университет в България. Събитието отново ще събере студенти, преподаватели и гости, които обикновено надхвърлят 200 души. Всяка година почетното общество Фи Бета Делта към АУБ организира уникална програма, с която показва на студентите и местната общественост културата и традициите на държавите, представени в университета.

В забавленията по време на Международната седмица влизат демонстрации на игри и изкуства от различните страни (вторник), състезания като „Опитай да не се засмееш“ (четвъртък) и „АУБ търси талант“ (петък) и дори тематична лекция „Културният шок на работното място“, която да помогне на студентите да преодолеят по-лесно различията си при работа в международна среда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини