Урок по родолюбие с Левски и Ботев зарадва учениците в Сапарева баня

Снимки: Община Сапарева баня
Снимки: Община Сапарева баня

На интересен и полезен "Урок по родолюбие с Левски и Ботев" присъстваха днес учениците от СУ "Христо Ботев" в град Сапарева баня. Пред децата и техните учители бяха представени кратки документални филми и поетични рецитали, посветени на националните ни герои, революционери и книжовници. Извънкласното занимание продължи един учебен час и се проведе в големия салон на НЧ "Просветен лъч - 1905".

"Урокът по родолюбие" бе подарък за учениците от кмета на Община Сапарева баня Калин Гелев. "Радвам се, че децата имаха възможност да опознаят едни от ярките личности в нашата история. Важно е да помним, че е наша отговорността да пробуждаме българското и децата ни да бъдат родолюбци", каза кметът Гелев и най-сърдечно поздрави режисьора Искрен Красимиров за инициативата.

Неслучайно, иновативното занимание се проведе в навечерието на 19 февруари, когато отбелязваме обесването на Васил Левски, и преди националния ни празник - Трети март.

В образа на Ботев се превъплъти актьорът, режисьор и основател на "НЕзабравимата България" Искрен Красимиров. Освен с много нови знания и хубави емоции, учениците си тръгнаха и с подаръци от "НЕзабравимата България". А след края на заниманието, всички деца имаха възможност да се снимат с патрона на своето училище – Христо Ботев. Снимки за спомен учениците си направиха пред бюст-паметника на Апостола в Сапарева баня. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини