Община Петрич придоби имот в Рупите, ремонтира пътя до храма на Ванга

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич

Община Петрич придобива собственост върху имот на метри от комплекс „Ванга”, м. Рупите. Правителството разреши да бъде извършена продажба на недвижимия имот, собственост на „Напоителни системи”ЕАД. Решението е взето на заседание на МС от 31.01.2018 г.  Имотът, който е с площ 7,665 дка , заедно с построени административна сграда и кантон се намира в землището на с. Старчево, община Петрич, в съседство на комплекс „Ванга”,м. Рупите. Съгласно правителственото решение, продажбата на имота ще се осъществи чрез пряко договаряне с Община Петрич.

Идеята на местната власт е след придобиване на собственост върху посочения имот да бъде възможно разширяване на пътя, който води до м. Рупите, до храма на Ванга и до античен град Хераклея Синтика. Към момента движението в участъка се осъществява в една лента. След като стане собственик , Община Петрич ще изгради двулентов път. Хиляди туристи от страната и чужбина посещават годишно м. Рупите, заради което общинската власт в Петрич започна поетапни действия за подобряване състоянието на пътната и прилежаща инфраструктура. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини