Арабски инвеститори харесаха Неврокопско за бизнес

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Арабски инвеститори харесаха Неврокопско за бизнес. Това стана ясно след среща на посланиците на Мароко, Палестина, Алжир, Йемен в София и представител на посолството на Саудитска Арабия. Те проведоха опознавателна среща с управници и кметски екипи на общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

На форума присъстваха и десетки представители на бизнеса от региона, които се интересуват от възможността за износ на стоките в Арабския свят. На гостите бяха представени възможностите за инвестиции в Неврокопско, природният и човешки капацитет. Специално за събитието бе подредена изложба от местни представители на изкуството, дипломатите видяха фолклорни изпълнения от на самодейците от селата Дебрен, Сатовча и Плетена.

Много от представителите на дипломатическите мисии не скриха, че имат надежди възможностите за бизнес контакти да достигнат темповете от преди години и поканиха местните предприемачи да участват в различните търговски изложения, които се организират в арабските държави и проявиха интерес към дървообработването, производството на селскостопански продукти, млечни изделия, които отдавна са известни и търсени от арабските потребители.

„Често посрещаме посланици от различни държави, обясняваме им какви са възможностите за бизнес развитие в региона и си оставаме само с добрите намерения. Но сега се договорихме за следваща среща, на която ще има и бизнесмени от Арабския свят. Това ще се уточни между Търговските палати и Съюзите на предприемачите. Най-голям интерес имат за инвестиции в хранителната промишленост и в животновъдството”, заяви кметът на община Гоце Делчев - Владимир Москов. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини