Пожар вилня в бившето танково поделение в Петрич

Снимка: Struma24.com
Снимка: Struma24.com

Пожар вилня снощи в изоставените складове на бившето танково поделение в центъра на Петрич. Веднага на място са изпратени три екипа на местната противопожарна служба и един от Сандански, които трудно стигнали до горящата сграда. Часове наред огнеборците гасили огъня, но въпреки усилията им пожарът нанесъл огромни щети на постройката. Покривът е изцяло изпепелен, част от стените също са изгорели. По чудо пламъците не са обхванали близкото заведение, което е на десетина метра от мястото на пожара.

Въпросната сграда преди години бе предназначена за съдебна палата на Петрич. Тя и имотът под нея са собственост на Министерството на правосъдието, което планираше да построи на мястото арест.  По-късно обаче съдът бе разположен в сградата на бившата обувна фабрика.

Сградата навремето е ползвана за танково поделение. От години обаче стои изоставена. В нея не е имало ток. Затова сред водещите версии за причините за пожара са умишлен палеж или човешка небрежност при боравене с открит огън. Не е изключено клошари да са запалили огън, от който са тръгнали пламъците. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини