В Банско организират детски конкурс за изработка на мартеници

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Община Банско обявява конкурс за изработка на традиционни, уникални и нестандартни мартенички под надслов "Нека заедно посрещнем Баба Марта". С конкурса се цели повишаване на интереса сред децата към българските традиции и обичаи, както и приучаването им към работа в екип. 

Участници в конкурса могат да бъдат всички деца, възпитаници на детски градини и училища на територията на Община Банско, на възраст от 6 до 18 години. Участието може да бъде самостоятелно и групово.

Задължителни изисквания към творбите са мартениците да бъдат аранжирани на картонено табло, да са надписани с трите имена на индивидуалния участник или наименование на групата, важна ще бъде и избраната от участника техника при изработването на мартеницата, а максималният брой творби за представяне на всеки участник е три броя.

Творбите трябва да бъдат представени от 01.02.2018г. до 21.02.2018г. включително на Посетителски информационен център, гр.Банско, пл. "Възраждане" №4, тел. 

Награждаването ще се състои на 1 март от 11.00 часа на площад "Никола Вапцаров". 

Всички творби ще участват в изложба на открито под надслов "Да окичим пътеката на Баба Марта", а наградените творби ще бъдат отличени с грамоти.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини