Осигуряват безплатен обяд за деца в риск в община Гоце Делчев

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив

Деца в риск ще получават безплатен топъл обяд от началото на месец февруари в училищата в община Гоце Делчев. За целта учебните заведения ще правят ежемесечно проучване и предложения до Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица – Гоце Делчев.

Новата програма за превенция на деца с риск от отпадане от образователната система ще стартира от началото на втория учебен срок и включва безплатен обяд за децата, както и допълнителна подкрепа. Условието за участие на децата в програмата е те да посещават редовно училище и да имат добро и поведение.

Тази идея беше одобрена и внедрена през миналата учебна година по проекта на Община Гоце Делчев „Социална и образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства и социално уязвими групи в община Гоце Делчев”, финансиран от ЦОИДУЕМ. Проектът приключи успешно и отчитайки дейността като една добра практика, същата беше включена в Общинската превантивна програма на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за 2018-та година. Мярката ще подпомогне и работата на училищата и институциите по механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

До момента училища, които се включиха в програмата са Първо основно училище, Второ основно училище, Трето основно училище и Основните училища в селата Борово и Баничан.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини