Ураганът остави без покриви болница и училище в Карлово

Източник: bgnes.com
Източник: bgnes.com

В община Карлово е обявено бедствено положение поради ураганния вятър, от чиито екстремни пориви са нанесени множество материални щети, съобщава bgnes.com. Бедственото положение в сила от тази сутрин – 8.00 часа, обяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Щабът за Координация ще премине на непрекъснат режим на работа, а кметовете на населените места ще организират ефективната работа на екипите, които ще извършат неотложните възстановителни дейности. Бедственото положение ще бъде в сила до преодоляване на кризата, съобщиха от общината.

По данни към момента, силният вятър е повалил част от покрива на МБАЛ "Киро Попов". Части от него са се стоварили върху една линейка. Алуминиевата дограма е поддала и е навлязла в кабинетите. Вятърът е отнесъл и покрива на здравната служба в село Васил Левски. Местни медии информират за нанесени щети и по покрива на училище „Христо Проданов”, където преди няколко месеца е приключил ремонт.

Най-много сигнали за щети са подадени от град Баня, където са регистрирани над 30 обаждания за паднали дървета. Има много дървета, които са препречили улиците, а контейнерите за смет се движат от вятъра. За щастие, данни за пострадали хора няма. Местните власти работят, щабът е впрегнат с всички ресурси за отстраняване на щети и подпомагане на населението. Хората са предупредени да не излизат от домовете си. Много селища са все още без ток./Източник: БГНЕС

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини