Белица и Македонска Каменица договориха нови общи проекти

Снимки: Община Белица
Снимки: Община Белица

Общините Белица и Македонска Каменица ще надграждат дългогодишните си приятелски отношения с нови проекти.

На 17 януари кметът Радослав Ревански посрещна делегация от съседна Македония, водена от Соня Стаменкова, градоначалник на община Македонска Каменица. Сред гостите бе и Драгица Здравева, директор на  Центъра  за развитие  на Източен планински район в Република Македония, както и Миран Митревски, председател на екологично дружество „Здравец 2002“ и администратор в отдел за правни и общи дейности  в община Македоска Каменица.

На работната среща градоначалниците на двете трансгранични общини договориха няколко партньорски проекта, с които да кандидатстват в партньорство по втората покана на Програмата Интеррег - ИПП за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Македония 2014-2020 .

При обсъждане на проектните идеи, управниците договориха проекти, които са от огромно значение за жителите в двете общини в областта на инфраструктурата, образованието и културата.

Работната среща премина ползотворно, в приятелска атмосфера и взаимно уважение. Утвърдиха се насоките и правомощията при представяне на проектните инициативи през март 2018 година. Споделиха задоволството си от успешно реализираните минали съвместни проекти, създадените приятелски и партньорски отношения, обсъдиха и настоящия проект „Възстановяване на обекти с историческо и културно значение и запазване на материалното и нематериално културно наследство в Белица и Македонска Каменица“ , свързан с ремонт на старата и красива сграда на Читалище "Георги Тодоров - 1885", осигуряване на необходимото оборудване за филмови прожекции и други възможности за визуално представяне на информация за културното наследство на Македонска Каменица и региона в Културен информационен център "Романса".

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини