Сандански иска да ремонтира училища и Дома на културата

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Сандански ще кандидатства с проекти за ремонти на обществена сграда. Решението е на общинския съвет от края на миналата година. Първият проект е „Дом на културата” по Мярка МО1 „Подобряване на обществена сграда в населени места” на „Красива България” към Министерството на труда и социалната политика. Местният парламент даде съгласието си общината да осигури съфинансираща вноска от 60 000 лева за изпълнението на проектното предложение, като сумата е 50% от цялата стойност на проекта. След ремонта, в продължение на 5 години общинският съвет гарантира задължението на общината да прави текуща поддръжка, да поеме експлоатационните разходи за ремонти и други дейности.

По Мярка МО2 „Подобряване на социалната среда” на „Красива България” към МТСП община Сандански ще кандидатства с проект за ремонт на сградата, в която учат 1200 ученици от Второ ОУ „Христо Смирненски”, Професионална гимназия „Яне Сандански” и Вечерна гимназия. Съфинансиращата вноска на местната власт е 120 000 лева, което е половината от цялата сума. „Миналата година заделихме 180 000 лв. за ремонти в сградата на трите учебни заведения. Но има нужда от още подобрения, за да може учениците да се обучават в комфортна среда. Що се отнася до Дома на културата, постройката в момента се санира, дейностите са на финала. Но нашето желание е да ремонтираме гримьорните, а втория етаж да го превърнем в модерна изложбена зала по „Красива България”, разкри кметът на община Сандански – Кирил Котев.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини