Богослужение и литийно шествие за Богоявление в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев е готова с организацията на празника Богоявление. И тази година Неврокопска митрополия помага в подготовката и провеждането на ритуала по спускането на кръст в река Градска на 6 януари.

Празничният ден ще започне в 7.30 часа с богослужение в Катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“;

В 9 часа е началото на Светата литургия, която ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

В 10.45 часа започва водосветът в храм „Св.Св.Кирил и Методий“, а в 11 часа тръгва литийно шествие по ул. „Търговска” към река Градска.

В 11.45 часа е спускането на кръста във водите на река Градска, освещаване на водните извори и знамената на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на Гранично полицейско управление.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини