Тръгна проектът за модерен спортен комплекс за 2,6 млн. лв. в Левуново

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Басейнова дирекция-Благоевград одобри инвестиционното намерение на община Сандански за изграждане на голям спортен комплекс в село Левуново. Базата ще бъде отдадена на концесия. Тя се намира в местността Киселица, на мястото на стария стадион, който е строен в периода 1957-1962 година. Имотът е с площ 26,655 декара.

В терена ще бъдат изградени футболен терен с естествена тревна настилка с размери 68 на 105 метра, терен с изкуствена настилка с размри 62 на 90 метра, трибуна със закрити помещения с размери 15м/50 м, паркинг, хотелска част и спортно възстановителен център със съблекални, фитнес, център за възстановителна дейност с разгъната площ от 2310 квадратни метра, кафе, столова, кухня и 16 стаи. Водоснабдяването на имота ще се осигури от водопроводната мрежа на Левуново, като се изгради водопроводно отклонение с дължина 390 м. Поради липса на изградена канализационна мрежа, битовите отпадъчни води ще се събират в предвидена за изграждане изгребна яма, разположена в границите на имота.

 „Това е още една стъпка за осъществяването на този важен проект за развитието на спорта в нашата община. Засега обаче няма подписан договор с инвеститора. Фирмата на благоевградския бизнесмен Иван Чапов е единственият кандидат, който участва в откритата процедура за предоставяне на концесията. Надявам се, че всичко ще е наред и ще подпишем договора”, коментира кметът на община Сандански – Кирил Котев. 

Предвижда се концесионният договор да е за 35 години. Всяка година от периода на договора в общинската хазна ще влизат 4000 лева.

Предложението на инвеститора е да вложи 2, 6 млн. лв. в спортния комплекс.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини