Кметът на Гоце Делчев договори общи проекти с община Щип

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов проведе среща с кмета на община Щип, Република Македония - Благой Бочарски. Срещата и посещението в община Гоце Делчев са опознавателни и целят продължаване на досегашните добри контакти между двете общини.

Кметът на община Щип е новоизбран на този пост и затова при първото си посещение в Гоце Делчев, той бе запознат от кмета Владимир Москов с икономическата ситуация в района, с природните, културните и демографските дадености, както и с досегашния опит на община Гоце Делчев в реализирането на европейски проекти и такива по програмите за Трансгранично сътрудничество.

"До момента винаги сме имали много добри контакти с ръководството на община Щип. Имаме реализирани съвместни проекти и се надяваме да продължим ползотворното си сътрудничество и занапред", коментира градоначалникът на Гоце Делчев.

Кметът на Щип Благой Бочарски заяви, че с неговия екип много биха искали да се запознаят с опита на община Гоце Делчев по отношение разработването, кандидатстването и реализацията на проекти с европейски средства.

"Вие имате изключително голям опит в кандидатстването и изпълнението на проекти, а освен това сте страна – член на ЕС. За нас е много важно да се поучим от вашия опит и при наличие на проектни възможности да реализираме такива заедно", каза още кметът на Щип.

Двамата кметове заявиха желанието си да работят заедно, както е било и досега, като обсъдят възможностите за разработване на проекти свързани с инфраструктурата, енергийната ефективност, туризма и други.
          

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини