Гръцките фермери отново готвят блокади на границите през януари

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Гръцките фермери отново ще блокират границите в първия месец на следващата година, съобщава Агрозона.бг.

Земеделците в южната ни съседка са взели решение за мобилизиране, което ще започне през третата десетневка на януари. Фермерите не изключват и възможността за блокиране на магистралите и границите.

В свое изявление те подчертават, че политиката в страната „е в ущърб на фермерите и в помощ на индустриалците и търговците да станат по-богати, затова ще продължим борбите срещу тази политика“. Земеделците настояват за безвъзмезден индивидуален доход от 12 000 евро и 3 000 евро за всяко дете, съобщава Newsbg.eu.

Те протестират срещу увеличението с 2% на осигурителните вноски, които удрят 23.20% от приходите им за 2018 година, а осигурителните вноски няма да се приспадат от данъка, както беше в сила през тази година, а ще се считат за доходи и ще се облагат с данък. Протестират още срещу намаляване на социалните помощи в областта на общественото здравеопазване и горивото за отопление. Настояват за намаляването на пенсионната възраст – 60 години за мъжете и 55 г. за жените. Премахване на имотния данък /ENFIA/, за първи, втори дом или земя с обща обективна стойност до 300 000 евро, както и инфраструктурни проекти за осигуряване на напояване.

Решението бе обявено вчера. Все още няма реакции от страна на гръцкото правителство.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини