Кръщават Летния театър в Сандански на твореца на парка "Свети Врач"

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Общественици, културни дейци, творци и приятели на един от най-емблематичните за град Сандански личности – Борис Митов, се събраха да почетат делото на естета, инициатора, създателя и твореца на парк „Свети Врач“. Заместник–кметът Зорица Органджиева обяви желанието на ръководството на общината Летният театър да носи името на своя създател Борис Митов.

На събитието присъстваха неговата съпруга Любка и дъщеря му Венера, които разказаха интересни неща за известния санданчанин. Негови приятели и колеги споделиха свои лични спомени  и преживявания с емблематичната му личност. С прочувствена благодарност и вълнение дъщерята на Борис Митов – Венера, предизвика сълзи, усмивки и аплодисменти.

Много от присъстващите изразиха желание Борис Митов да бъде предложен посмъртно за Почетен гражданин на град Сандански. Кметът Кирил Котев увери, че за следващите сесии на общинския съвет ще бъде подготвено предложение за удостояване на Борис Митов с почетното звание. В края на творческата вечер „Бележити санданчани“ в знак на почит и уважение кметът Котев връчи плакет за принос за развитието на Сандански и региона и грамота на семейство Митови.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини