За Коледа почиваме пет дни, на 2 януари - отново на работа

Снимка: pixabay.com/Dnes.bg
Снимка: pixabay.com/Dnes.bg

Тази година ще почиваме един ден повече по Коледа. "Бонусът" идва след като отработването и сливането на почивните дни отпадна като практика.

23 и 24 декември се падат в събота и неделя, а 25 и 26 са официални почивни дни. Но тъй като Бъдни вечер е в неделя, по новата схема ще се почива и в сряда на 27 декември. Така се събират пет поредни почивни дни - от 23 до 27 декември.

По Нова година обаче ще почиваме само три дни. 30 и 31 декември се падат събота и неделя, а 1 януари е понеделник. Така вторник - 2 януари, е официален работен ден, пише Нова телевизия.

През 2018 г. обаче ни очакват няколко дълги почивки от по 4 или 3 дни. Първата от тях е от 6 до 9 април - от Разпети петък до втория ден на Великден. 

Три дни се събират от 3 до 5 март - за Освобождението, по Гергьовден (5-7 май), за Деня на независимостта (22-24 септември) и по Коледа - от 24 до 26 декември./Dnes.bg

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. СТУДЕНТИ---ХАМАЛИ
    СТУДЕНТИ ОТ СОФИЯ ТЪРСЯТ ХАМАЛСКА РАБОТА ПО КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА.ЗА КОНТАКТ--0893480394.
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини