На благотворителен бал събраха 18 100 лв. за болни жени в Гоце Делчев

Снимки: Сдружение
Снимки: Сдружение

Неврокопското сдружение "Хроника срещу рака" събра 18 100 лева в помощ на онкоболни жени в региона. На благотворителна вечер, която организацията всяка година по това време организира, стотици неврокопчани разтвориха сърцата си и дариха средства за благородната кауза.

Този път балът премина под мотото „Приготвено с обич и добро сърце“, защото предложи търг, в който ястията и арт изделията бяха изработени, приготвени и дарени от доброволци и приятели на сдружението.

Средствата са предназначени за подпомагане на материално затруднени жени, които смело се борят с онкологичните заболявания.

Сдружение „Хроника срещу рака“, с подкрепата на  стотици дарители, осигурява и психологическа помощ на болните, на техните семейства, на приятелите им, лекарски консултации и беседи, свързани с превенцията и разширяване на здравната култура. До момента сдружение «Хроника срещу рака» е подпомогнало с финансови средства, безплатни профилактични прегледи и психо-терапевтични консултации над 500 жени и техните семейства от целия Гоцеделчевски район.

Продължава разпространението на албум-календар за 2018-та година с фотографии от красиви места в Гоце Делчев и региона, който също е в подкрепа на онкоболните жени.  

През 2018 г. предстои организиране на нова серия от профилактични прегледи за всички жени, които се отнасят с необходимата отговорност към собственото си здраве, както и други инициативи в подкрепа на каузата.

СДРУЖЕНИЕ «ХРОНИКА СРЕЩУ РАКА» БЛАГОДАРИ НА ВСИЧКИ, КОИТО ВЯРВАТ В ДОБРОТО И ПОДКРЕПЯТ КАУЗАТА НИ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини