Ученици и горски залесиха фиданки край училището в Долно Осеново

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

Повече от 40 ученици от пети и шести клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в с. Долно Осеново се включиха в есенното издание на инициативата на ЮЗДП „Растем заедно с нашата гора”. Заедно с лесовъди от предприятието и РДГ Благоевград те първо залесиха широколистни и иглолистни фиданки в района на училището. След това бяха запознати с биологията и начина на живот на горските обитатели чрез нови интерактивни игри и изненади, подготвени от сертифицирани служители по горска педагогика. Всяко от децата имаше възможност да прояви творческия си талант, като изработи картичка от естествени горски материали.

Образователната кампания на ЮЗДП „Растем заедно с моята гора” е насочена към възпитаване на младите хора в любов и отношение към гората чрез участието им в залесявания и в последващи грижи за отглеждане на младите насаждения. Заниманията на открито се посрещат с голям интерес от учениците, които докато се забавляват научават повече за ползите и богатствата на гората.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини