Поетът Борислав Владиков с почетния знак на Симитли

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

На поетична вечер симитличани се запознаха с творчеството на големия поет, публицист, драматург и общественик Борислав Владиков. Силно свързан с град Симитли, Владиков  представи пред любителите на литературата своите книги. Авторът в периода 1959-1962 г. е бил преподавател по български език и литература в гимназията в града.

Точно поради тази причина по инициатива на кмета на община Симитли Апостол Апостолов се организира едно „Завръщане към миналото“, каквото бе и мотото на срещата. Колеги и приятели дойдоха вчера вечерта да уважат и послушат прекрасното творчество на Владиков в читалище „Св. Климент Охридски“. Ученици на поета слушаха в захлас стиховете. Специална изненада, стихове и музика от СИП „Творческо писане“ към СУ „Св. св. Кирил и Методий“ бяха подготвили учениците и умилиха поета със своето творчество.

От името на кмета на община Симитли Апостол Апостолов на Владиков бе връчен почетен знак „Почетен гост на община Симитли“, който се дава на най-скъпите гости на Симитли, какъвто е и авторът за общината. „Този знак даваме на хората, чийто път е преминал през Симитли и са оставили дълбока диря в живота тук, които винаги са добре дошли при нас“, заяви заместник-кметът на община Симитли - Евгения Георгиева. Тя подари оригиналното кръщелно свидетелство на по-малката дъщеря на Владиков, която е родена в Симитли, но в момента живее в Канада. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини