В Долно Осеново нарочиха ветеринар, че пуска нарочно кучета в селото

Снимка илюстративна, източник: NOVA
Снимка илюстративна, източник: NOVA

Жителите на Долно Осеново нарочиха ветеринар, че пуска нарочно бездомни кучета в селото им. Хората подозират, че това е добре измислена схема на доктора, за да изкарва пари от уличните песове. Кметът Бисер Сегменов пусна и жалба срещу д-р Огнян Кочуков от Банско.

„На 26 октомври на 2 километра от селото ни е забелязан червен бус „Фиат Скудо”, собственост на на ветеринаря. Минути по-късно са видели 7-8 бездомни кучета в същия район”, призна кметският управник.

Местните хора подозират, че ветеринарят събира бездомните кучета от общините Банско и Разлог, а после да ги пуска в други общини, за да изкарва пари от повторното им залавяне.

„Първо обеща да дойде и да прибере без пари въпросните кучета, но след това поиска по 30 лева на четириного, за да свърши тази работа", разказа кметът.

Д-р Кочуков е разпитан в полицията. Той обяснил, че шофьорът му отишъл да измие буса край Долно Осеново. Но според хора от селото в дерето, в което уж мил автомобила, не е имало капка вода.

„Имам ветеринарна лечебница, отглеждам кучета, но нямам приют за кучета. Бусът го ползваме и за други неща, а не само да возим животни. Кметът Сегменов е решил, че тези бездомни кучета са мои, но това не е така. Държи се с мен като с обвиняем. Само ако си промени отношението, мога без пари да му помогна за решаването на проблема”, коментира д-р Огнян Кочуков. Той отрече да прави бизнес по такъв начин с бездомните песове.

Полицията продължава да изяснява случая. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини