Николай Георгиев: Поведението на съветниците от ГЕРБ е лицемерно

Николай Георгиев
Николай Георгиев

Кметът на Кресна - Николай Георгиев, нарече "пълно лицемерие" позицията на местната структура на ГЕРБ, която излезе с остро писмо срещу предложението на местното ВиК за увеличение на питейната вода в общината.

„Това е лицемерие от страна на съветниците на ГЕРБ. Преди година искаха общината ни да влезе във водната асоциация, тогава цената на водата щеше да стане над 1,50 лева за кубик. В момента цената е 39 стотинки на кубик и предложението е да се увеличи само с 20 стотинки. 60 стотинки е много по-малко от 1,50 лева. Така че да спрат с манипулациите и демагогията”, коментира градоначалникът.

Той подчерта, че хората са наясно с предложението за поскъпване на живителната течност, идеята е обсъдена предварително и е посрещната с разбиране от потребителите. 

Според Георгиев, и към момента жителите на Кресна одобряват решението местното водно дружество да не става част от регионалната ВиК-Асоциация. 

"За първи път от 15 години водното дружество в Кресна излиза на печалба. Миналата година бе отчетена печалба от 80 000 лева, така че думите на съветниците от ГЕРБ са несъстоятелни", допълни кметът на общината. 

По-рано днес общинските съветници от ГЕРБ в Кресна разпространиха писмо, с което се обявиха против исканото от общината увеличение на цената на водата.

„На 3 ноември, петък, на редовна сесия на Общинския съвет предстои да бъде гласувано предложение, внесено от управителя на ВиК - Кресна - Йордан Лазаров, за увеличение на цените за питейна и канализационна вода с 50%. Общинската структура на ГЕРБ в община Кресна намира предложението за неприемливо и се обявява категорично против подобни мерки”, коментира общинският ръководител на партията Валентина Таскова.

Според местното партийно ръководство предложеното увеличение на цените няма всъщност да доведе до решаване на настоящите проблеми, които стоят пред дружеството.

В свое становище по казуса ГЕРБ - Кресна апелира към съгражданите си да не остават безучастни по този и по бъдещи въпроси, които директно ги касят.

„Публичният диалог е един от най-важните инструменти на демокрацията. Местното ръководство на ГЕРБ се разграничава от практиката на определени въпроси да не се дава публичност, особено когато те са в директен конфликт с интересите на гражданите”, се казва още в становището на местната структура.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини