Ученически конкурс за есе обяви евродепутатът Асим Адемов

Асим Адемов
Асим Адемов

По повод 1 ноември, Деня на народните будители, евродепутатът Асим Адемов обявява ученически конкурс на европейска тематика. Слоганът на творческата надпревара е: „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“.

Целта на конкурса е да провокира младите хора да изразят личните си позиции по темата за настоящето и бъдещето на България в Европейския съюз „Като носители на иновативно мислене и манталитет, младежите са ключов фактор за надграждането и отстояването на европейските демократични принципи“, коментира Асим Адемов.

Конкурсът набира за участие есета и мултимедийни презентации и е разделен в две възрастови категории. Право на участие имат всички ученици от 8 до 12 клас на училищата от област Благоевград. Ученици от 8 и 9 клас могат да участват чрез авторско есе, а тези от 10, 11 и 12 клас – чрез изготвяне на мултимедийна презентация.

Есетата трябва да бъдат във формат Word document, до 2 печатни страници, шрифт - Times New Roman, размер 12, междуредие – Single. Мултимедийните презентации трябва да бъдат във формат PowerPoint, до 15 слайда и не по-големи от 3 МВ.

Оценяването на получените творби ще се осъществи от тричленно жури в състав: проф.д-р Антони Стоилов – заместник - ректор „Образователни дейности“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград, д-р Росинка Проданова – продуцент в БНР- Радио Благоевград и Юлиана Христова – старши експерт по български език и литература в РУО – Благоевград.

Ще бъдат връчени по 3 първи и 3 поощрителни награди и в двете възрастови категории. Трима от победителите във всяка от категориите ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел, а носителите на поощрителни награди ще могат да се запознаят на място в София с работата на една от най-важните държавни институции - Народното събрание.

Всеки желаещ може да участва в конкурса като изпрати попълнен формуляр за участие, декларация за авторско право и есе, или мултимедийна презентация, в зависимост от възрастта на участника, в срок до 31.12.2017 г. на е-mail адрес: competition.eu.2017@gmail.com

Резултатите ще бъдат обявени на фейсбук страницата на Асим Адемов на 01.02.2018 г., а награждаването на победителите ще бъде в тържествена обстановка и в присъствието на официални лица в Благоевград през месец февруари 2018 г.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини