С пъстра фолклорна плетеница приключи Димитровден в Коларово

Снимка: Димитър Тренчев
Снимка: Димитър Тренчев

С пъстра фолклорна плетеница от песни и ритми приключи Димитровденския празник в петричкото село Коларово. Въпреки дъжда на откритата сцена на централния площад за жителите и гостите на Коларово пяха и играха песенните близначки Мария и Магдалена Филатови, гласовитият воин Георги Илиевски, както и фолклорните състави към местното читалище „Яне Сандански“ – женската певчевска група „Коларките“ и танцов ансамбъл „Шевица“.

„Нека приемем дъжда като символ, че ще ни върви по вода“- сполучливо интерпретира капризите на времето кмета на село Коларово Атанас Гошев. Празникът на най-многолюдното село в Подгорието споделиха и председателят на общински съвет Петрич Георги Тренчев, заместник-кмета на общината Илияна Попова и кметове на села от общината.

Озарилата беласишкото небе пиротехническа илюминация беше ефектният епилог на официалната програма и начало на тежките наздравици по празничните софри на коларовските именници. За тяхно здраве и благоденствие се състоя и традиционното богослужение в катедралния храм, носещ името на Солунския чудотворец Св. вмчк Димитрий – небесния закрилник на село Коларово.

Празникът завърши с емблематичните за българските събори зрелищни народни борби.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини