Инспекцията по труда проверява монасите земеделци в Копиловци

Снимка: Кирил Фалин, източник: OFF News.bg
Снимка: Кирил Фалин, източник: OFF News.bg

Инспекцията по труда в Кюстендил провери монасите от манастира "Благовещение" край с. Копиловци, които обработват около 800 декара земя под аренда. Проверката е била за това дали се спазва трудовото законодателство, съобщава БНР.

Сега монасите прибират богата реколта от картофи, за което манастирът има сключени договори с няколко работници. Засега монасите не използват еднодневни трудови договори с наети в прибирането на картофите от около 100 декара площи работници. 

Кампанията с картофите ще приключи до 20-тина дни, а очакваните добиви са по около 4 тона от декар, каза йеромонах Висарион от светата обител. Монасите са на полето всеки ден ежедневно, а неангажираните с работата по прибирането на реколтата, участват в ремонтите на манастирския корпус.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини