Кметът на Банско призова местният бизнес да вдигне цените

Георги Икономов
Георги Икономов

Кметът на община Банско Георги Икономов призова местните хотелиери и ресторантьори да вдигнат цените на услугите.

 „Крайно време е хотелиери и ресторантьори да осъзнаят, че сме европейски курорт, с прекрасна природа, със събития на европейски ниво – фестивали, световни купи по ски и сноуборд, с прекрасни условия в ресторанти и хотели. Всичко е на много високо ниво, по-добро от много други европейски държави, а цените са ни в пъти по-евтини”, обясни идеята си градоначалникът.

Според него не само броят на туристите е важен, а е важно да се променя качеството, за да оставят повече пари гостите в Банско. Ако преди 10 години един хотелиер имал дадена печалба при 100 туристи, сега прави същата печалба при 500 туристи.

По думите му в зимния курорт има пренасищане на пазара, а резултатът е нездрава конкуренция и намаляване на цените на услугите. Затова трябва да се вдигнат цените и местният бизнес да разчита да има клиенти на базата на това, което се предлага – водещо да е качеството на услугата.

Икономов подчерта, че Банско трябва да привлича по-висок клас туристи, но е необходимо да се повиши качеството на услугите, да се вдигнат заплатите на работещите в туризма.

"Сега има обратен ефект - една нощувка с услуга „ол инклузив” за 40 лева предполага евтин персонал, който не е обучен, а понякога се предлагат и некачествени хранителни продукти. Това отблъсква богатия турист, идват по-бедни хора. Не че и те не трябва да почиват, но ние трябва да се опитаме да привлечем и по-богатите туристи. Когато се предлага „ол инклузив”, той да е на много високо ниво. Като цяло съм против тази услуга, защото съсипва местната икономика, традициите. Туристът не влиза в механите, където да усети духа на Банско, вкуса на банските гозби. За да има по-добри хранителни продукти, по-добър персонал, по-високи заплати за този персонал, е необходимо да има по-високи цени”, аргументира се градоначалникът Икономов. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини