Община Петрич обяви ученически конкурс за 105 г. свобода

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Петрич обяви ученически конкурс, който е под патронажа на кмета Димитър Бръчков. Целта е да се даде възможност на младите хора да се изявят в областта на литературата, изобразителното изкуство, фотографията и мултимедията. Надсловът на общинския конкурс е „105 години свобода”  и е посветен на отбелязването на годишнината от освобождаването на града от турско робство. Организаторите искат да провокират творческото мислене на учениците, с което те да изразят отношението си към годишнината, както и да се насочи вниманието им към родната история. Конкурсните направления са четири: мултимедиен проект /презентация, видео или аудио филм/; литература /есе, стихотворение, разказ/; изобразително изкуство /рисунка, макет/; фотография /снимка, колаж/. Могат да участват ученици от първи до дванадесети клас в различните направления.

Творбите им ще бъдат оценявани на база оригиналност на идеята, историческа достоверност, ясно изразена лична позиция, въздействие и творчески подход. Класирането ще бъде индивидуално за всяко направление на конкурса в съответната възрастова група. Всички участници ще получат грамота. За лауреатите ще има почетен диплом и еднократно финансово стимулиране чрез Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2017 година на община Петрич. Крайният срок за предаване на творбите е 23 октомври в сградата на кметството. Обявяването на резултатите и награждаването ще бъдат на 27 октомври от 11.00 часа на официална церемония в Исторически музей-Петрич.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини