Гимнастички завладяха Благоевград с талант и красота

Снимки: ИлинденПрес
Снимки: ИлинденПрес

Невероятна феерия на талант, чар и усмивки има през уикенда в Благоевград. Заслугата за това е на над 330 малки гимнастички от 16 клуба от цяла България, които впечатлиха и жури, и публика с изпълненията си. За първи път в областния център на Пиринско се провежда турнир по художествена гимнастика за Купата на общината. В спортната инициатива в зала „Скаптопара”, която стартира в събота сутринта, се включиха и малки грации от Босна и Херцеговина. Организатори на престижното събитие са община Благоевград, Клуб по художествена гимнастика „Пирин“ и Българска федерация по художествена гимнастика.

„Вярвам, че тази надпревара ще се превърне в традиция за града ни. Когато преди три години положихме основите на КХГ „Пирин”, бяхме сигурни, че красотата на този спорт има своето място в Благоевград. Благодарим на малките ни грации, че с таланта и постиженията си поставиха града ни на картата на художествената гимнастика в страната”, заяви по врме на официалното откриване зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова.

Думите й за талантливите благоевградски деца бяха доказани минути по-рано с изпълнението си малките гимнастички на „Пирин”, които завоюваха третото място в класирането с танца си „Котки”. От името на клуба ръководителката Лидия Стоянова връчи на Шопова плакет на името на кмета на община Благоевград – Атанас Камбитов, в знак на благодарност за подкрепата, която оказва на спорта. За всички победители имаше купи и медали, както и много награди. Всяко дете получи и лакомства от фирма „Зайо-Байо”.     

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини