В Петрич отбелязват Деня на българската община

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

С редица прояви Петрич ще отбележи Деня на българската община. Тази година инициативата, която ще се проведе на 12 октомври, е съвместна – на Областна администрация Благоевград и на Общинска администрация Петрич. В първата си част проявите ще преминат под мотото „Българската община – европейски мост към бъдещето”. Програмата, която започва в 11.00 часа в заседателната зала на Община Петрич включва презентация на тема „10 години България в Европейския съюз”, която ще направи областният управител Бисер Михайлов. Веднага след нея ще бъде излъчена мултимедийна презентация на тема „10 години в Европейски съюз – възможности и предизвикателства за община Петрич”, подготвена от специалисти на Общинска администрация Петрич.

Младите хора ще се включат с мултимедийна презентация на тема „Какво дава Европейският съюз на младежта” представена от Станислава Стефанова, ученичка в ПГ „Пейо Яворов”гр. Петрич. От 12.00 часа на 12 октомври на градския площад в Петрич продължава честването за Деня на българската община под мотото „Петрич – единство на традиция и модерност в Европейското семейство”. Ще бъдат представени творби на местни художници, кулинарна изложба на традиционни ястия, дегустация на вина и месни продукти, произвеждани в община Петрич. Успоредно с тях на сцената ще се изявят младежки състави и групи от град Петрич. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини