Хотелиери и експерти разискват предстоящия зимен сезон в Банско

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Регионалната служба по заетостта в Благоевград и Бюрото по труда в Разлог организират в Банско информационен ден за работодатели в сферата на туризма. Събитието ще се проведе на 3 октомври от 11,00 часа в Информационния център в курортния град. Експерти ще запознаят хотелиери и ресторантьори с възможностите за посредничество за удовлетворяване на потребностите от кадри за предстоящия зимен туристически сезон. Присъстващите ще получат информация за Закона за трудова миграция и трудова мобилност и начините за наемане на работници от други страни за сезонна заетост.

През зимния сезон в района на Банско и Разлог се наемат на работа хиляди работници. Много от кадрите са работили през лятото на българското Черноморие. Идват и безработни от цяла България, за да намерят своето препитание в продължение на 4-5 месеца в подножието на планините Пирин и Рила. Най-много обаче са наетите от Пиринския край, където със сигурност ще падне нивото на безработица. Това важи най-вече за близките до курортите общини Симитли, Белица, Якоруда, Хаджидимово и Гърмен. За този сезон се очаква и наемането на чужденци, защото не достигат родни квалифицирани кадри.

Специализирана трудова борса ще се организира за поредна година и в Разлог за подпомагане на туристическия бранш в общината и в съседния курорт Банско в търсенето на качествена работна ръка в навечерието на зимния сезон. Събитието ще се проведе на 18 октомври преди обяд в залата на читалището. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини