Гимназист представи първа стихосбирка пред пълна зала в Симитли

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Голям интерес предизвика  представянето на дебютната стихосбирка „Черна котка“ на 17-годишния Кристиан Христов от Симитли. Младият автор събра близки, приятели и любители на лириката на красива среща с поезията в читалище „Св. Климент Охридски”. Гимназистът успя да сбъдне една от своите най- големи мечти – издаването на собствена стихосбирка. Поезията и самата литературна област са направлението, към което Кристиан се ориентира още от малък. 

„Искам да изкажа моята огромна благодарност към моето семейство, приятели и всички близки, които са до мен, огромно благодарности отправям и към всички мои учители, които ме научиха да чета и да пиша и никога да не спирам да вярвам в себе си, които подкрепиха литературния ми талант в Симитли”, заяви младежът, който сега учи в Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий”.

Кристиан представи пред публиката част от 35-те стихотворения, изживени с цялото сърце на автора. С бурни аплодисменти бяха посрещнати неговите творби „Черна котка“, „На Ц.“, „Изпросено“, „На мама“ и много други, всяко от които носещо свое силно послание за любов, болка, тъга или несподелени чувства.

Сред гостите в публиката бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, заместник-кметовете Евгения Георгиева и Юлиан Мишев, председателят на общинския съвет - Владимир Христов. Младият поет подари цветя на ръководствата на общината, училището и читалището в Симитли. Те от своя страна пожелаха много творчески успехи и попътен вятър на най-младия автор на поезия в града.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини