Ударно строят първата църква в село Изгрев

Снимки: Кметство Изгрев
Снимки: Кметство Изгрев

Ударно строят първата църква в благоевградското село Изгрев. Първата копка на православния храм, който ще носи името „Свети Иван Рилски-Чудотворец”, бе направена на 28 юни тази година.

В момента строежът вече е с височина два метра и половина над кота нула.

„Още на символичната първа копка с дарения, най-вече на местните хора, бяха събрани над 5000 лева. Получихме пари и от Комисията по вероизповеданията, както и от дарители от цялата страна, благодарим от сърце на всички. Събрахме сумата от 26 000 лева и започнахме строителството”, разказа кметът на населеното място Йордан Китанов.

Немската фирма „Виненбергер” осигурила безплатно едни от най-хубавите тухли в света на стойност 15 000 лева за строителството на светата обител.  

Преди време Църковното настоятелство в Изгрев със средства от местните жители закупи земята, върху която сега се вдига мечтаният деселителия наред храм. Теренът бе собственост на земеделското министерство, което проведе търг. Църквата ще е с площ от 120 квадратни метра, само изграждането му в груб строеж ще струва към 40 000 лева. С другите дейности, оборудването и изографисването сумата ще достигне 100 000 лева. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини