Тръгва дело за смърт на работник при дърводобив край Дренково

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд работник за причинена от него смърт по време на дърводобив. 

На 21.05.2016 г., в землището на благоевградското село Дренково, обвиняемият С. К. извършвал механизирана сеч на дървесина с моторен трион на територията на Държавно горско стопанство. За извършване на тази дейност едноличното дружество „Е.Г.“ имало позволително за сеч, издадено от компетентните органи.

Във въпросния ден обвиняемият К. допуснал външно лице в непосредствена близост до зоната с радиус 50 м., която се счита за опасна за пребиваването на хора и машини в нея. Наред с това той не преустановил сечта и не уведомил ръководителя за закачени отсечени дървета, което бил длъжен да направи, съгласно правилата. Вместо това той продължил да извършва механизираното поваляне на други дървета, оставяйки ги опрени с отрязаната част на земята и закачени с клоните на връхната част върху други неотрязани дървета.

В резултат на немарливо изпълнение на работата от страна на дървосекача последвало падане на едно от отрязаните дървета върху намиращия се в непосредствена близост мъж. Това причинило несъвместима с живота черепно-мозъчна травма и пострадалият мъж издъхнал. 

За извършените деяния С.К. е бил подведен под наказателна отговорност, като след внесен в съда от Окръжна прокуратура – Благоевград обвинителен акт, предстои да бъде насрочено съдебно заседание по делото.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини