Условна присъда за петричанин, държал у дома канабис за 17 864 лв.

Снимка: БТА
Снимка: БТА

Районна прокуратура – Петрич е сключила споразумение със защитата на Димитър Руйков, обвинен в незаконно държане на наркотични вещества. 

На 16.02.2017 г. в необитаема къща в с. Богородица, община Петрич, подсъдимият Руйков държал суха тревиста маса – клони и съцветия, които при тестване с полеви наркотест са реагирали положително на коноп (марихуана). 4 466 грама високорисково наркотично вещество било разпределено на три места в жилището и поставено в найлонова чанта и чували.

Стойността на откритата марихуана, по тарифа за нуждите на съдопроизводството, определена с Постановление на МС, възлиза на 17 864 лева.

Съдът е одобрил постигнатото споразумение, с което на подсъдимия Руйков е наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на хиляда лева.

Наркотичното вещество е отнето в полза на държавата за унищожаване по надлежен ред.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини