Ръст в търсенето на студентски квартири в Благоевград

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Цените на квартирите в Благоевград остават на същите нива като миналата година. В навечерието на новата учебна година в ЮЗУ „Неофит Рилски“ расте и интересът към квартирите. Повечето студенти предпочитат самостоятелни апартаменти. Двустаен апартамент в центъра на Благоевград се предлага за около 300 лв. на месец, показва репортаж на БНТ. 

Таванските и приземните помещения се предлагат двойно по-евтино в сравнение с цените на двустайните апартаменти - около 120 - 150 лв. за стая.

“Търсят се основно двустайни апартаменти, тъй като студентите вече искат да живеят самостоятелно. Не е като миналите години, когато се групираха и живееха по двама или трима в едно жилище. Търсенето е на по-нови апартаменти“, коменитра брокерът Весела Чукарска.

Най-предпочитани са квартирите в широк център или в близост до университета, защото така младежите спестяват пари за транспорт. В пъти по- евтини обаче излиза наемът на стая в студентските общежития в Благоевград. Цената е около 50 лв. на месец, като в нея са включени разходите за ток, вода и парно, съобщава БНТ.

Много от чуждестранните студенти предпочитат да живеят в общежитията, вместо на квартира.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини