Симитли празнува на Малка Богородица

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Днес, на църковния празник Малка Богородица, празнуват жителите на град Симитли. Празникът започна с тържествена света литургия в храм “Рождество на Пресвета Богородица”. На обяд ще бъде раздаден и курбан за здраве в двора на храма. От 17.30 часа е предвидено тържествено шествие, водено от мажоретен състав, което ще тръгне от централния площад в града до паметника на падналите за освобождението на Симитли.

Там представители на общинска администрация, общественици и граждани ще положат венци на признателност, ще преклонят глава пред паметта на героите-освободители.

 „От незапомнени времена Малка Богородица е най- големият празник за симитличани. От незапомнени времена на този християнски празник ние празнуваме. Нека божията майка не спира да ни закриля и да продължава да дарява прекрасния ни град с блага. Днес празнуваме, приятели. Нека всички съхраним доброто в себе си, нека не спираме да сме единни, за да продължаваме да развиваме нашето родно място – Симитли. На най- големия ни празник пожелавам на всички Вас да бъдете много здрави, да нямате лоши помисли и никога да не се предавате. Знайте, най-доброто предстои!”, този поздрав отправи към съгражданите си кметът Апостол Апостолов.

На сцената довечера ще бъдат мажоретни състави към читалище”Св. Климент Охридски”, Фолклорен танцов ансамбъл ”Веселие”, Мъжка фолклорна група „Изворите”, Мъжка фолклорна група „Веселие. Фолклорните изпълнителки Снежина Андреева, Софи Илиева и Росица Пейчева ще вдигнат празнуващите на дълги хора. Най-новото попълнение на поп сцената Симона Загорова, която е дъщеря на поп-фолк примата Глория, ще забавлява публиката със своето творчество.

Любимката на народа, уникалната българска певица Йорданка Христова, ше изпее всички любими и велики свои песни. Поп фолк певицата Анелия ще представи своите летни хитове. За всички тийнейджъри и любители на новата БГ музика  на празника на Симитли ще бъдат рап изпълнителите PAVELL & VENCI VENC`, които ще направят луд купон под звездите в празничната нощ.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини