Симитли празнува на Малка Богородица с Йорданка Христова

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Симитли се готви за общоградския празник, който всяка година местните жители отбелязват на 8 септември. Празничната програма ще започне още предния ден, когато млади таланти ще превземат сцената в центъра на населеното място. Шоуто „Симитли търси талант-2”  ще даде възможност на десетки деца да спечелят големи награди. Събитито ще е със специалното участие на шоумена Ники Станоев, любимец на малките таланти в България. 

Всички желаещи могат все още  да се запишат за участие, крайният срок е 6 септември, това може да стане в Народно читалище „Св. Климент Охридски” в Симитли. Голямото шоу за празника на града ще започне на 7-ми септември след 17:00 часа на площад „Септември”, където всички гости и празнуващи ще ги очакват много забавления и приятни емоции.

Художникът от село Черниче – Николай Кашев, ще открие в 17:00 часа в изложбената зала на читалището самостоятелна изложба.

Рано сутринта на Малка Богородица празникът ще започне с тържествена света литургия в храм “Рождество на Пресвета Богородица” в град Симитли. На обяд ще бъде раздаден и курбан за здраве в двора на храма. От 17.30 часа е предвидено тържествено шествие, водено от мажоретен състав, което ще тръгне от централния площад в града до паметника на падналите за освобождението на Симитли.

Там представители на общинска администрация, общественици и граждани ще положат венци на признателност, ще преклонят глава пред паметта на героите-освободители. Веднага след вдигането на знамената на площад „Септември” ще започне и музикалната програма. На сцената ще бъдат мажоретни състави към читалище”Св. Климент Охридски”, Фолклорен танцов ансамбъл ”Веселие”, Мъжка фолклорна група „Изворите”, Мъжка фолклорна група „Веселие. Фолклорните изпълнителки Снежина Андреева, Софи Илиева и Росица Пейчева ще вдигнат празнуващите на дълги хора. Най-новото попълнение на поп сцената Симона Загорова, която е дъщеря на поп-фолк примата Глория, ще забавлява публиката със своето творчество.

Любимката на народа, уникалната българска певица Йорданка Христова, ше изпее всички любими и велики свои песни на сцената на празника на Симитли.  Поп фолк певицата Анелия ще представи своите летни хитове. За всички тийнейджъри и любители на новата БГ музика  на празника на Симитли ще бъдат рап изпълнителите PAVELL & VENCI VENC`, които ще направят луд купон под звездите в празничната нощ.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини