Най-добрият фермер в света с майсторски клас в Сандански

Джоел Салатин
Джоел Салатин

По покана на Чифлик Ливади – поликултурна ферма, в близост до град Сандански, най-добрият фермер в света, според списание „TIMES” – ДжоелСалатин, пристига за първи път за среща с българската публика, от 28 до 30 септември.

Салатин е създател на прочутата ферма Полифейс във Вирджиния - САЩ, която снабдява с чиста храна  4000 фамилии, 10 магазина и 50 ресторанта. Има световна слава за своята иновативна, интегрирана животновъдна система.

Програмата на Салатин в България включва двудневен майсторски клас в Сандански на 28 и 29 септември. Събитието е  подходящо за начинаещи и действащи фермери и собственици на земи. Мястото, където ще се проведе майсторския клас  ще бъде зала „Юбилейна” в ЗПГ „Климент Тимирязев”.

“Горди сме, че успяхме да убедим Салатин да ни даде част от своето кратко време в Европа и да сподели своите методи на терена на напълно неизвестната за него Източна Европа”, каза Филип Харманджиев, собственик на Чифлик Ливади – българската ферма, която използва методите на Джоел Салатин и по чиято инициатива той е в България. Чифлик Ливади развива своята дейност в с.Дамяница, община Сандански.

Събитието се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България”, а партньор в организацията на събитието за град Сандански е ИВЕМ ЛАЙФ.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини