Задимяване затруднява движението по Е-79, няма тук в Кривия тунел

Снимка: МВР
Снимка: МВР

Движението по главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле е затруднено заради гъстия дим, който се стеле над шосето от нов пожар в района,който обаче вече е потушен.

Пламъците са избухнали близо до пътя между Кресна и Кресненските ханчета, обхванали са храсти и треви.

Към 10.30 часа тази сутрин, за двайсетина минути, заради силното задимяване се наложи движението да бъде преустановено.

В момента пътят е отворен, но видимостта е ограничена и трябва да се шофира много внимателно. В Кривия тунел няма ток и преминаването трябва да е с повишено внимание.

Съставът, който е на терен в района на големия пожар край Кресненското дефиле, остава на място и продължава борбата с огъня.

Няма опасност за селата и хората от селата Ощава, Сенокос и Влахи. В тези населени места продължава да няма ток, ограничението е заради безопасността на хората в района под 20-киловолтовия далекопровод.

560 души работят на терен – пожарникари, военни, горски служители, 40 местни доброволци, очакват се доброволци от София и Пловдив.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини